piątek, 5 stycznia 2018

Moja obecna pielęgnacja włosów. Jakich kosmetyków używam?

Cześć Kochani. Dziś wpis typowo przeglądowy, żeby pokazać wam jakich kosmetyków używam do włosów. Więc bez zbędnego gadania, zapraszam was listy moich włosowych kosmetyków.
1. Mycie:
– Mydło miodowe Babci Agafii
– Mydło cedrowe Babci Agafii
– Szampon przeciwłupieżowy, Catzy Healing
– Szampon johnson’s baby lawendowy
2. Olejowanie
– Olej kokosowy
– Olej kameliwoy
– Masło shea
3. Odżywki/maski:
– ECOLAB balsam regenerujący (emolientowy)
– Odżywki babci agafii w saszetkach (lubię wszystkie) (głównie humektantowe lub emolientowe)
– Odżywka Davines nounou (emolientowa)
– Balsam Babci Agafii malina i moroszka (humektantowy)
– Maska Ziaja kozie mleko (proteinowa)
– Maska szungitowa z Keratyną (proteinowo humektantowa)
– Intensywnie nawilżający balsam do włosów z różą arktyczną i lotosem (humektantowo emolientowy)
– Maska drożdżowa Babci Agafii (emolientowa)
– Kallos omega (emolientowa)
4. Koloryzacja:
– Cassia z orientany
– Liście senesu (zmielone)
– Cassia ze Swati
5. Zabezpieczanie końcówek:
– Marion prosto i gładko
– Olejek Tsubaki z Montibello
– Loreal elseve magiczna moc olejków serum
6. Inne:
– Woda różana
– Kwas hialuronowy
– Glicereyna
– Glutek z siemienia lnianego
– Miód
7. Wcierki:
– Wcierka Banfi
– Olej sesa
7. Peelingi skóry głowy:
– cukrowy
– kawowy
– cerkogel 30


1. Włosy myję co drugi dzień i po każdym myciu nakładam odżywkę lub maskę, oraz zabezpieczam końcówki.
2. Co trzecie mycie staram się je olejować na mgiełkę nawilżającą.
3. Raz w tygodniu stosuję proteiny.
4. Raz w tygodniu oczyszczam je mocniejszym szamponem.
5. Raz w tygodniu robię im domowe maseczki ze składników, które mam w kuchni.
6. Co dwa tygodnie robię peeling skóry głowy.
7. Co trzy/cztery miesiące podcinam je.
A już niedługo w pielęgnacji kilka nowości, ponieważ kompletuję moje kosmetyki do włosów na studia. Także pochwalę się niebawem nowym zestawem pielęgnacyjnym :) 
Aby być, ze mną na bieżąco zapraszam was do śledzenia mojego instagrama:wlosowo

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz